Ollie the Owl

Ollie the Owl

Tolv färgglada djurkompisar – alla med sin egen personlighet. Det är så jag tänker på Anipals – en samling karaktärer som jag ritade till ett brittiskt kortförlag men som jag sedermera satte i produktion i egen regi. Idag finns de på dubbla kort med färgmatchade kuvert och säljs i liten skala i utvalda butiker.
Little nipper and his Mama

Little nipper and his Mama


Papa Penguin and his tyke

Papa Penguin and his tyke


Mr Rabbit and his Honeybunny

Mr Rabbit and his Honeybunny

Det finns något vilsamt i det konsekventa och förutsägbara och det är därför jag älskar symmetri. Mr Rabbit och hans Honeybunny är ett strålande exempel på spegelsymmetri. Bara färgen, några prickar och öronens position markerar att det rör sig om olika individer, i övrigt är de varandras avbild. Jag tänker på dem som paret som är överens i allt och som existerar sida vid sida i totalt och kärleksfullt samförstånd.

Sam the Seal

Sam the Seal

Sam the Seal har från början varit en favorit. Jag har svårt att värja mig mot hans bekymmerslösa uppsyn och jag föreställer mig att han är en sann optimist – ständigt uppmärksam på de små glädjeämnena i livet.

Sushi Sue and Bubbly Bert

Sushi Sue and Bubbly Bert

Fiskar är roliga att rita, och enkla: förse vilken form som helst med fenor och ett öga och du har första medlemmen i ett stim. I mitt skissblock har jag nog med fisk för att befolka ett helt korallrev. Sushi Sue och Bubbly Bert får representera denna jättekoloni på sitt eget lågmälda sätt. Blubb … Blubb …

Walter Walrus

Walter Walrus

Ibland har jag funderat över varför jag valde att rita vissa djur framför andra. Varför en groda framför en hund? Eller ett rådjur framför en häst? Walter Walrus tillhör inte de märkligaste djuren i skaran och i jämförelse med till exempel Sushi Sue framstår han som direkt kramgod. Dessutom, den som har haft hund själv kan genast se att det är något hundlikt över den vädjande blicken.

Fred the Frog

Fred the Frog

I den ursprungliga berättelsen om grodprinsen (nedtecknad av bland andra bröderna Grimm) förvandlas grodan till prins när prinsessan slänger honom i väggen. I modernare versioner av sagan gestaltas hon som en mildare karaktär som utdelar kyssar istället för hurringar. Fred the Frog vill givetvis möta prinsessan i den senare versionen. Och kommer ingen sessa i hans väg går det bra med vilket kjoltyg som helst, så länge som ömhetsbetygelsen är den rätta.

Buddy the Bird

Buddy the Bird


Deer John and Mr Sparrow

Deer John and Mr Sparrow

Ett tecknat rådjur balanserar på gränsen mellan ”kitsch and cute”. Lägg till en sparv och gränsen är passerad. Samtidigt är det här otippade vänparet bästa tänkbara representanter för en tillvaro i absolut harmoni – en skog där alla lever i sämja och ingen rädder för vargen är. Dessutom – kitsch is cute.

Leonard the Lion

Leonard the Lion är min bästsäljare – en charmör med beskedlig uppsyn och ett rart litet leende. Leonard vet att stylingen är av största vikt för det personliga varumärket och innan tryckpressen rullade hann han testa de flesta frisyrer: spikes, vilda dreads och backslick. Till syvende och sist var det ändå en klassisk mikrofonfrisyr som bäst lyfte fram hans varma karisma och fick hans personlighet att blomstra.

PROJEKT: Anipals

UPPDRAGSGIVARE: egen regi

UPPDRAG:
Grafisk form & illustration


Om du vill bli återförsäljare av Anipals-korten eller vill utveckla den här kollektionen tillsammans med mig, kontakta mig här!