”Stella” from La Shelf. Design by Lotta Odelius
Stella, Polka och Hokus-pokus är tre mönster som ritades till La Shelf. Mönstren trycktes på bordstabletter i tre format och fyra färger: vitt, svart, rött och guld.
”Stella” from La Shelf. Design by Lotta Odelius
Stella lanserades till jul och passar i ett hem där man vill duka upp till ett sparsmakat skandinaviskt firande. Mönstret byggs upp av en enkel droppform som upprepas och roteras. I mönstret som bildas framträder julens kanske mest älskade symboler: hjärtan och stjärnor. Liksom övriga julmönster jag ritat är Stella tämligen ”o-juligt” och kan pryda sin plats på bordet långt efter tjugondag Knut.

”Polka” from La Shelf. Design by Lotta Odelius
Polka är inspirerat av swirlarna i den amerikanska motsvarigheten till polkagrisar: peppermint candy. Mönstret är konstruerat enligt samma princip som Stella – genom rotationssymmetri – ändå är de så totalt olika. Jag skulle gärna trycka textil med det här mönstret och ser framför mig att det skulle göra sig fint på till exempel ett förkläde.

”Hokus-pokus” from La Shelf. Design by Lotta Odelius
Hokus-pokus är ett mönster så enkelt att jag nästan rodnar. Men många tyckte om det och det valdes ut av brittiska inredningskedjan Habitat att säljas i deras butiker. Styrkan i det här mönstret är enkelheten; att det är dekorativt utan att ta fokus från den övriga dukningen. Jag har gjort flera liknande mönster i samma anda, bland annat på uppdrag av NK Classic Home.

PROJEKT: Stella, Polka & Hokus-pokus

UPPDRAGSGIVARE: La Shelf

UPPDRAG: Mönsterdesign